Nieuws
28 september 2023

Leeflandgoed Opwetten viert éénjarig bestaan

Leeflandgoed Opwetten viert éénjarig bestaan

Leeflandgoed Opwetten in Nuenen, een unieke plek waar kinderen en ouderen samenleven en elkaar versterken, vierde donderdag 28 september haar éénjarig bestaan. Dit initiatief van Archipel en Kids Society Erica biedt onderdak aan een kinderdagverblijf en dagbesteding voor ouderen. Samen met cliënten, kinderen, medewerkers, vrijwilligers én betrokkenen werd teruggeblikt op het afgelopen jaar en gevierd dat het een succes is geworden. De genodigden, waaronder wethouder sociale zaken van Nuenen, Niels Wouters, konden zelf de prettige sfeer en samenwerking ervaren.


Verbinden
"We zijn ontzettend trots op wat we in het afgelopen jaar hebben bereikt", zegt Riet Odekerken, manager dagbesteding bij zorggroep Archipel. "Leeflandgoed Opwetten is een levendige, innovatieve community waar kinderen en ouderen elkaar op een natuurlijke manier ontmoeten en met elkaar verbinden."

Positief
“Ouderen en hun mantelzorgers en ouders van wie wij de kinderen opvangen, kiezen bewust voor
deze plek omdat het iets extra’s te bieden heeft. Natuurlijk waren er bij beide groepen in het begin
vragen over bijvoorbeeld de rust. Maar nu is iedereen unaniem positief. Want die rustige momenten
zijn er volop. En heerlijk luie stoelen om even alleen te zitten ook.”


Over Leeflandgoed Opwetten 
Leeflandgoed Opwetten in Nuenen is een uniek concept waar kinderen en ouderen samenleven en elkaar versterken. Dit initiatief van Archipel en Kids Society Erica biedt onderdak aan een kinderdagverblijf en dagbesteding voor ouderen. Het creëren van leefgeluk voor kinderen én ouderen is waar we bij Leeflandgoed Opwetten ons met hart en ziel voor inzetten.


Generaties die samenleven en elkaar versterken

De onbevangenheid van kinderen en de herinneringen en ervaringen van ouderen vullen elkaar naadloos aan. Spontane ontmoetingen tussen beide, leren kinderen delen en behulpzaam zijn. Ouderen hebben een rijke bron aan

levenservaring waar kinderen uit kunnen putten. Mooie verhalen die zij maar al te graag willen delen. Zodra ouderen in contact komen met kinderen reageren ze ontspannen en zijn sociaal interactiever.

1000008953-1.jpg